• Wat is het protectieplan en kom ik hiervoor in aanmerking?

  Wat is het protectieplan?
  Er zijn bepaalde factoren die je van te voren niet kunt inschatten. Denk hierbij aan een scheiding, ontslag, ziekte en of overlijden. We begrijpen heel goed dat je in deze vervelende situaties niet meer jouw maandelijkse leasekosten kunt/wilt betalen. Om je hierin te ontzorgen bieden wij het protectieplan aan. Dit plan zorgt ervoor dat jij op ieder gewenst moment (ook binnen het eerste jaar) de leaseauto zonder afkoopsom bij ons in kunt leveren. Eventuele schades en/of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend.

  Wil je meer weten? Neem dan zeker even de voorwaarden van het protectieplan door!

  Kom ik aanmerking?
  Natuurlijk, want we willen iedereen zo goed mogelijk van dienst zijn. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat het protectieplan een contractoptie is. Dit betekent dat je €12 per maand betaalt om deze aanvullende ‘verzekering’ op te nemen in jouw leasecontract.

  Gebeurt er onverhoopt toch iets waardoor jij van jouw leasecontract af wilt, maar je hebt geen protectieplan afgesloten? Dan kun je het contract vroegtijdig beëindigen. Hoe dit werkt, lees je hier!

 • Ik of mijn medecontractant mag vanwege ziekte niet meer rijden, kan het leasecontract verbroken worden?

  Als eerste willen we jou beterschap wensen! Wanneer jij of jouw mede contractant vanwege ziekte een permanente rijontzegging heeft gekregen, kan het leasecontract ontbonden worden. Je kunt gebruik maken van twee mogelijkheden:

  • Het protectieplan
   Wanneer je voor deze contractoptie kiest, kun jij op ieder gewenst moment (ook binnen het eerste jaar) de leaseauto zonder afkoopsom bij ons in kunt leveren. Eventuele schades en / of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend. Hierbij is het van belang dat je de rijontzegging schriftelijk kunt aantonen (e.g. middels een verklaring van een specialist).

  • Vroegtijdig stopzetten
   Wil je niet maandelijks betalen voor het protectieplan, dan kunnen wij jouw contract vroegtijdig opzeggen. De algemene voorwaarden (art. 15.1.2) zijn dan van toepassing.
 • Mijn relatie is voorbij, kan ik in mijn eentje het gezamenlijke leasecontract overnemen?

  Dit mag, echter zijn wij wel verplicht om een nieuwe inkomenstoets uit te voeren. Wanneer deze toetsing positief is, mogen wij jouw contract wijzigen. Deze wijziging is kosteloos voor jou wanneer jij hebt gekozen voor de contractieoptie Protectieplan. Heb je dit niet, dan rekenen wij hiervoor €198.

  Let op: de wijziging van het contract gaat in vanaf de eerste dag van de nieuwe maand. Het niet mogelijk nadien het contract terug te zetten op jouw eigen naam.

  Meer informatie kun je vinden in onze protectieplan voorwaarden

 • Mijn relatie is voorbij, kan ik van mijn leasecontract af?

  We hopen het voor jou niet, maar mocht jouw relatie onverhoopt toch voorbij zijn, dan gaan wij jou helpen. Er zijn twee mogelijkheden waar jij in dit geval gebruik van kunt maken:

  • Protectieplan
   Wanneer jij te maken krijgt met een echtscheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap / samenlevingscontract, kun jij op ieder gewenst moment (ook binnen het eerste jaar) de leaseauto zonder afkoopsom bij ons in kunt leveren. Eventuele schades en / of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend. Let op: dit moet je wel schriftelijk kunnen aantonen, denk bijvoorbeeld aan een echtscheidingsconvenant.

  • Vroegtijdig stopzetten
   Wil je niet maandelijks betalen voor het protectieplan, dan kunnen wij jouw contract vroegtijdig opzeggen. De algemene voorwaarden (art. 15.1.2) zijn dan van toepassing.
 • Ik ben mijn baan kwijt, kan ik van mijn leasecontract af?

  Het kwijtraken van het vaste inkomen van jou of jouw medecontractant kan voor veel stress zorgen. Wanneer dit gebeurt begrijpen wij goed dat je van het vaste maandelijkse leasebedrag af wilt. Om jou te helpen, bieden wij twee opties aan:

  • Het protectieplan
   Wanneer er sprake is van gedwongen ontslag, beëindigen wij kosteloos het leasecontract. Dit is echter alleen van toepassing wanneer jij of de medecontractant vóór aanvang van het leasecontract en gedurende het leasecontract beschikt over een vast contract (een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd) en door onvoorziene omstandigheden ontslagen wordt. Tijdens de kredietacceptatie, vóór aanvang van het leasecontract, wordt vastgesteld of je een arbeidscontract voor onbepaalde tijd hebt.

   Let op: Wordt er gedurende het contract van baan gewisseld en geen vast contract aangeboden, dan kan het protectieplan in zijn geheel, of enkel op dit onderdeel, zowel door jou of door ons ontbonden worden.

   Wil je meer over de voorwaarden weten? Deze kun je hier lezen.

  • Vroegtijdig stopzetten
   Wil je niet maandelijks betalen voor het protectieplan, dan kunnen wij jouw contract vroegtijdig opzeggen. De algemene voorwaarden (art. 15.1.2) zijn dan van toepassing.
 • Hoe zien de algemene voorwaarden er uit?

  Als je een auto bij ons leaset, vragen we je altijd om akkoord te geven op de algemene voorwaarden. Deze ontvang je van ons via de mail. Ben je de algemene voorwaarden kwijt of wil je weten wat deze inhoudt voordat je bij ons gaat leasen? Je kunt ze hieronder downloaden. 

  NL - Algemene voorwaarden Full Operational Lease.pdf

  FR - Conditions générales du leasing opérationnel.pdf

  EN - General terms and conditions of operational leasing.pdf

 • Hoe veel kilometers zijn bij het maandbedrag inbegrepen?

  Per jaar zijn 10.000 kilometers inbegrepen. Dat is omgerekend ongeveer 200km per week of 40km per werkdag. Je kunt meer kilometers rijden tegen een vergoeding van enkele centen per kilometer.

 • Heb ik een bedenktijd?

  Ja, je hebt recht op de wettelijk voorziene bedenktijd van 14 dagen na ontvangst van de getekende contracten.

 • Hoe lang kan ik in de auto rijden?

  Je sluit het leasecontract af voor 24, 36, 48 of 60 maanden, afhankelijk van het aanbod.

 • Kan ik tussentijds mijn contract opzeggen?

  Ja dat kan. Maar je dient een verbrekingsvergoeding te betalen.

  • Bij opzegging tijdens het eerste jaar van de Huurperiode moet de Huurder een vergoeding betalen die gelijk is aan alle resterende maandelijkse Huurvergoedingen van het eerste jaar, met een minimum van zes maandelijkse Huurvergoedingen;
  • Bij opzegging vanaf het tweede jaar van de Huurperiode bestaat de opzeggingsvergoeding uit 35 % van alle resterende maandelijkse Huurvergoedingen (m.a.w. 35 % van de Huurvergoedingen die verschuldigd zouden zijn geweest voor de periode tussen enerzijds de vroegtijdige teruggave van het voertuig en anderzijds het einde van de contractueel voorziene Huurperiode).

  Deze regels gelden ook voor vroegtijdige beëindiging.

 • Wie betaalt de brandstof?

  Brandstofkosten zitten niet in het maandelijkse leasetarief en zijn voor eigen rekening.

 • Krijg ik een tankkaart?

  Voor Privé Lease bieden wij geen tankkaart aan.